woensdag 27 mei 2009

De gevels zijn nu definitief

26 maart 2009: Na een laatste workshop met de architect is het uitzicht van de gevels nu eindelijk definitief.


Voorgevel

De voorgevel bevat 2 brede ramen naast de poort, en de deur naar de keuken is een staldeur met bovenaan dus een gedeelte glas. De poort zelf bestaat uit een volledige wand in glas met een poort ervoor. De poort zal uit beweegbare vertikale lamellen bestaan die toelaten licht binnen te laten in huis terwijl ze van opzij een gesloten indruk geeft.

Achtergevel



De achtergevel heeft een nieuw venster om licht in de woonkamer binnen te brengen. Het is een deel van de driehoek waarvan de compatimenten tussen de balken worden ingevuld met glas. Ook de overstaande wand van de poort zal eveneens volledig uit glas bestaan. De vide in de inkom zal zich ook aan die zijde bevinden. Uiterst rechts voorzien we nog een extra raam voor de keuken.


Linker zijgevel:


De linker zijgevel is de kant van de keuken die uitziet op het natuurgebied. Hier hebben we bovenaan voor ieder van de slaapkamers een raam in 2 delen te openen. Onderaan vinden we een groot composiet raam dat uitzicht op de natuur moet bieden vanuit de keuken.















Rechter zijgevel:




De rechter zijgevel bestaat natuurlijk voornamelijk uit volle muur aangezien hier de aanbouw van de autostaanplaats is. Boven aan is identiek aan de andere zijgevel een raam per slaapkamer voorzien dat ook in 2 delen opengaat.















Algemeen:

Alle gevels hebben een donkere band onderaan.


Geen opmerkingen: