donderdag 1 januari 2009

Plannen zijn OK !!!

Op 12 december 2008 is onze architect opnieuw de gewijzigde plannen gaan voorleggen bij Monumenten en Landschappen. Dit keer was men heel tevreden met de plannen.
Eindelijk kunnen we nu de volgende stappen zetten. Er moet nu een lastenboek worden opgesteld, en eveneens een opsplitsing van de gesubsidieerde werken en de niet-gesubsidieerde werken.
Als dat allemaal klaar is kunnen we pas de officiƫle bouwaanvraag doen.
Het heeft allemaal al veel langer geduurd dan verwacht, toe we met de plannen begonnen was er immers nog geen sprake van een klassering.
Ook voor de bank was er al een issue, vanaf dat je een lening onderschrijft, de centen opneemt en begint te bouwen tot je effectie fbegint af te betalen noemt men de overbruggingstermijn. Die is voor ons ondertussen al moeten verlengd worden want we zijn alweer een jaar verder.
We hopen nog steeds nu in het voorjaar 2009 de werken te kunnen aanvangen, want zolang we geen officiƫle bouwvergunning in handen hebben kunnen we moeilijk aannemers contacteren, en voor de gesubsidieerde werken moeten er zelfs 5 prijsaanvragen worden gedaan alvorens een werk te gunnen.
Enfin .. wordt zeker nog vervolgd.

Geen opmerkingen: