donderdag 24 januari 2008

De bouwvergunning

Ja het grote probleem voor alle bouwers/verbouwers. En dus gingen we met onze eerste plannen, ons concept dus .. eens langs bij de gemeente. Voor onze molen bestaat er een RUP, wat staat voor Ruimtelijk Uitvoerings Plan. Dat is redelijk beperkend voor wat je mag en wat je niet mag. Zo spreekt het bvb over het feit dat enkele muren een overwegend gesloten karakter hebben.. we zaten effectief met de vraag of we dan wel ramen mochten maken .. want een schuur heeft dat nooit gehad. We kunnen dus ook niet met een foto van 1800 komen aandraven waar ramen op te zien zijn ..
Gelukkig is dat geen probleem, het gebouw krijgt immers een herbestemming als woning en dan mag dat wel .. met respect echter voor de bestaande structuur .. tussen de vakbouw in dus .. maar we zouden het niet anders willen.
Toen kwam er een briefje van monumenten en landschappen.. we zijn blijkbaar ondertussen kandidaat voor klassering. Een telefoontje met betrokken diensten leert dat we toch nog mogen verder werken .. maar wel met advies van M&L.

Geen opmerkingen: